Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει ήδη «δημοψήφισμα για την πορεία της χώρας» τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αύριο αναμένεται να θέσει ακόμη πιο επιτακτικά το δίλημμα, σηκώνοντας το γάντι που έχει πετάξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

«Από τη στιγμή που τίθεται το δίλημμα και, εν συνεχεία, υπάρξει στις 7 Νοεμβρίου πολιτική αποδοκιμασία της κυβέρνησης, περιθώρια μη προσφυγής στις κάλπες δεν υπάρχουν», δηλώνει στη Real news κορυφαία κυβερνητική πηγή.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, απορρίπτει κατηγορηματικά την αντιμετώπιση ενός άσχημου αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές με την πρόκληση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Θεωρεί ότι, ειδικά σε περιόδους κρίσης, η επιβεβαίωση πρέπει να είναι πολιτική και να στηρίζεται στον λαϊκό παράγοντα και όχι σε πλειοψηφίες που έχουν δημιουργήσει σε προηγούμενη φάση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Απορρίπτει, επίσης, κατηγορηματικά συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας πριν από το στήσιμο κάλπης, όχι μόνο γιατί δεν πρόκειται μια τέτοια εξέλιξη να γίνει αποδεκτή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.