Περισσότερη ευελιξία στις μετακινήσεις εργαζομένων στη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Το θέμα, κατά τις πληροφορίες εξετάζεται τουλάχιστον για τις μετακινήσεις μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ που είναι θυγατρική ενώ για τον ΑΔΜΗΕ που αποτελεί πλέον ξεχωριστή εταιρία η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.
Η τελική εικόνα για τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου από τη λιγνιτική δραστηριότητα της ΔΕΗ αλλά και την υλοποίηση του προγράμματος διασυνδέσεων (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) που περιορίζει το προσωπικό στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αλλά αυξάνει τις ανάγκες στα δίκτυα.
Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει την ικανοποίησή της για τους όρους της εθελουσίας εξόδου, ζητά ωστόσο να υπάρξει προγραμματισμός των αναγκών ώστε οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν τις προοπτικές απασχόλησης ή αποχώρησης από την εταιρεία.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι θετική για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πέρυσι την ίδια εποχή αντιμετώπιζαν το φάσμα της χρεωκοπίας της επιχείρησης ενώ εφέτος η ΔΕΗ έχει κάνει βήματα μπροστά, έχει πάρει πιστοποιητικό βιωσιμότητας, έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική της θέση και η τιμή της μετοχής της έχει αυξηθεί σημαντικά.
«Όλα αυτά δείχνουν ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στον σωστό δρόμο και από αυτό προκύπτει ένα θετικό μήνυμα και για τους εργαζόμενους», σημείωσε ο υπουργός.
Κατά τις πληροφορίες στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ ζήτησαν άρση του πλαφόν στις αποδοχές που ισχύει τώρα και επανεξέταση της κατάργησης του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για τους εργαζόμενους, αιτήματα τα οποία απερρίφθησαν.
Υπό εξέταση παραμένει η απορρόφηση των θυγατρικών Μελίτης και Μεγαλόπολης στις οποίες είχαν μεταφερθεί οι αντίστοιχες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής όταν επιχειρήθηκε η πώλησή τους.