Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Βασίλης Κικίλιας ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που φέρονται να έβγαζαν ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού κατά την περίοδο της κρίσης.

«Για θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, σε δήλωσή του μετά την αποκάλυψη-βόμβα που ταλανίζει το Μαξίμου.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά…

«Με έκπληξη διαβάζω δημοσιεύματα για έμβασμα μου στο εξωτερικό που δήθεν δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες μου. Τα χρήματα μου προέρχονται από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση μου με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική) είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου.

Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ένδικα μέσα αλλά το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπο μου επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».

Λίγο νωρίτερα, είχε γράψει στο Twitter: «Όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδή! Για θέματα ηθικής και νομιμότητας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου!»


Σημειώνεται ότι, δημοσιεύματα που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ανέφεραν ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών. Τα ποσά αυτά φέρονται να μην δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών.