Απόλυτα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που είχαν τα ταξίδια του σε Γαλλία, Ισραήλ κι Αίγυπτο εμφανίστηκε ο Νίκος Δένδιας.

«Μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώνεται», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών», έγραψε στο Twitter ο κ. Δένδιας.

«Η εβδομάδα ξεκίνησε με την επανεκκίνηση των επισκέψεών μου στο εξωτερικό και τη συνάντηση με τον ομόλογό μου Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (J-Y Le Drian) στο Παρίσι.

Με τον Γάλλο ομόλογό μου συμμετείχαμε από κοινού στο ΣΕΥ της ΕΕ, στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εξαιρετικής σημασίας ήταν και το ταξίδι στο Ισραήλ, κατά το οποίο συνόδευσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συναντήθηκα με τον ομόλογό μου Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi)», επισημαίνει ο κ. Δένδιας.

«Στην επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, όπως και η διεύρυνσή της σε μια σειρά από νέους τομείς», τονίζει.

«Τέλος, στις συνομιλίες μου στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (Α. Εl-Sisi) και τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι (S. Shoukry) ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών με την Ελλάδα», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.