Για το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε περίπτωση που την επομένη των εθνικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Γιάννης Μπαλάφας.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος μάλιστα ανέφερε ότι στην Κουμουνδούρου παλεύουν ακόμη και για την αυτοδυναμία.

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα που δεν έχει ψηφιστεί, από τη στιγμή που θα είμαστε πρώτο κόμμα. Και πιστεύουμε ότι θα είμαστε. Παλεύουμε ακόμη και για την αυτοδυναμία.

Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το πρόγραμμα που πριν λίγες μέρες θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός.

Ο ελληνικός λαός, από τη στιγμή που θα μας έχει επιλέξει, θα έχει ψηφίσει ακύρωση των μνημονίων. Θα έχει ψηφίσει νέο σχέδιο στη θέση των μνημονίων. Θα επιδιώξουμε ως υπεύθυνη και αποφασισμένη κυβέρνηση την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των δανειακών συμβάσεων με επιδίωξη της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι όλα αυτά θα γίνουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.