Απέσυρε τελικώς ο Χάρης Παμπούκης, όπως είχε προαναγγείλει αργά χθες το βράδυ, το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων, για το οποίο όλες οι πτέρυγες αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς είχαν διατυπώσει ενστάσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου προέβλεπε ότι σε περιπτώσεις επενδύσεων μείζονος σημασίας για την εθνική οικονομία, η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων μπορούσε να αποφασίζει την κατ’ εξαίρεση ένταξή τους στο fast track, ανεξαρτήτως του κόστους επένδυσης.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε διάταξη με την οποία η «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» θα παρακολουθεί, θα αξιολογεί και θα ενημερώνει τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για την πορεία υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων μετά το στάδιο υπαγωγής.

Όπως τόνισε ο κ. Παμπούκης, «είναι απαραίτητη και καινοτόμος αυτή η πρόβλεψη παρακολούθησης της επένδυσης μετά την υπαγωγή».

Επιπλέον, ο υπουργός εισήγαγε διατάξεις σχετικά με τη στελέχωση της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.»
Το νομοσχέδιο ψήφισαν στην επιτροπή επί της αρχής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάξεις κρατά ο ΛΑΟΣ ενώ παρών ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο κανονισμό της Βουλής, πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο θα πρέπει να ξαναπεράσει από την αρμόδια επιτροπή για τη λεγόμενη «δεύτερη ανάγνωση».