Πλησιάζουν οι μέρες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μεγαλώνει ο προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την πορεία υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής. Κι επειδή οι «μαύρες τρύπες» εμφανίζονται στη Δυτική Αττική και στις λαϊκές της συνοικίες, εκεί όπου θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα, ο κύβος ερρίφθη: ο Γιώργος Παπανδρέου απόψε θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση είναι διπλά συμβολική. Πρώτον, διότι το Περιστέρι είναι η «έδρα» του Γιάννη Δημαρά και δεύτερον, διότι αρχικά είχε υποστηριχθεί η άποψη ότι δεν πρέπει να φανεί ότι παίρνει πάνω του την υποψηφιότητα Σγουρού, για να μην εκτεθεί ο ίδιος προσωπικά σε περίπτωση αποτυχίας του υποψηφίου περιφερειάρχη – γι’ αυτό και στην εκδήλωση της Δευτέρας στην Αθήνα κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Τα πλάνα άλλαξαν, όμως, και έτσι ο κ. Παπανδρέου βγαίνει στην πρώτη γραμμή και πολώνει το κλίμα, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, θα περιοδεύσει στη Θράκη, μια περιφέρεια όπου επίσης το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα.