Πυρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του «Βήματος» με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο και ρεπορτάζ της εφημερίδας που τιτλοφορείται «κρυφό φλερτ του κ. Τσίπρα με την Ευρώπη».

«Το σημερινό ρεπορτάζ του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”, θέτει υποψηφιότητα για βραβείο μυθοπλασίας», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν η πραγματικότητα δεν βοηθά να βγει η εικόνα του ΣYΡΙΖΑ, που άλλα λέει κι άλλα κάνει, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα: τότε, επιστρατεύεται η φαντασία στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», καταλήγει.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για έντονο πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες και αφοσίωση του κόμματος στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επικαλείται ο συντάκτης περιγράφουν πώς ο κ. Τσίπρας «ήλθε και δήλωσε ότι είναι ένας πολιτικός βαθύτατα αφοσιωμένος και προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα και ότι θέλει έναν εποικοδομητικό διάλογο».

Το επίμαχο δημοσίευμα, καταλήγει περιγράφοντας το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Χάνες Σβόμποντα στην Αθήνα, υπήρξε συνάντηση με τη Ρένα Δούρου και τον Παπαδημούλη, κατά την οποία τα στελέχη ανέφεραν στον επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο πως υπάρχει μια μεγάλη και ισχυρή σοσιαλδημοκρατική τάση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είναι αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και έπειτα από αυτές.