Στο πλευρό των ιδιοκτητών ακινήτων στέκεται η «Δράση», καθώς όπως ανακοίνωσε παράλληλα με τα πολιτικά μέτρα θα αναλάβει και νομικά για την αντιμετώπιση της «υπερβολικής φορολογίας».

Την παρουσίαση της σειράς νομικών μέτρων παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Δράσης Θ. Σκυλακάκης.

«Η Δράση στηρίζει την αίτηση ιδιοκτητών ακινήτων προς το υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητάει την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Σε περίπτωση απορριπτικής απάντησης, ο αιτών δικαιούται να κάνει αίτηση ακύρωσης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας», δήλωσε.

Ο κ. Σκυλακάκης επέκρινε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για «μονομερή αλλαγή της σύμβασης με το ελληνικό κράτος», ως προς τις αντικειμενικές αξίες, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο επίτροπος Ολι Ρεν στον κ. Σκυλακάκη, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται αλλαγή των αντικειμενικών αξιών πριν το 2016.

Στο πλαίσιο των νομικών της κινήσεων, η Δράση θα δημοσιεύσει προσεχώς «υπόδειγμα ατομικής προσφυγής εναντίον του ΦΑΠ ο οποίος απεστάλη το τρέχον έτος και αφορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια».

Στη συνέντευξη μετείχαν επίσης ο Τ. Αβραντίνης, αντιπρόεδρος της Δράσης, η Μ. Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και ο Αρ. Αϊβαλιώτης τομεάρχης Οικονομίας.

Η κ. Ξαφά υπογράμμισε ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, ο οποίος βρίσκεται υπό επεξεργασία, θα υποσκάψει την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, ενώ επισημάνθηκε ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ήδη πληγείσα κατασκευαστική δραστηριότητα.