Να επικυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. καλείται σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυβέρνηση ζητά την ψήφιση της Π.Ν.Π., όπως αυτή τροποποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την οποία παρατείνεται έως 31.01.2014 η προθεσμία χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (η αρχική προθεσμία που είχε τεθεί ήταν έως 31.10.2013).

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δίνεται όχι μόνο για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω παράδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις στρατιωτικού υλικού αλλά και προκειμένου τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να μπορούν να υποβάλουν δικαιολογητικά και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας αμυντικού υλικού που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά πυρομαχικά πυροβόλων.

Την εξέλιξη αυτή, δηλαδή την παράταση της προθεσμίας έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2014, «χαιρέτισε» και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και υπογραμμίζει ότι απαιτείται συνολική λύση για την αμυντική βιομηχανία.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις της τρόικα για ένα νέο «ξαφνικό θάνατο» στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.