Κατατέθηκε η τροπολογία αναστολής της χρηματοδότησης του κόμματος χθες, ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε: «Πιστεύω ότι η Βουλή θα λύσει και θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα. Το κράτος κινήθηκε συντεταγμένα με μία πάρα πολύ καλή οργάνωση. Μπόρεσε να αντιμετωπίσει το μόρφωμα».

Αναφέρθηκε όμως και στις συζητήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα λέγοντας: «Μία από τις συζητήσεις που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι εάν η ιστορία είναι καλά δεμένη».

Και πρόσθεσε: «Φανταστείτε να είχαν κινηθεί η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές Αρχές νωρίτερα όταν τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή. Εάν είχε κινηθεί νωρίτερα η διαδικασία ίσως δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι: «Οι διωκτικές Αρχές κινήθηκαν πολύ γρήγορα και είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτό το μόρφωμα οδηγείται στη Δικαιοσύνη». «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», κατέληξε.

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται η Χρυσή Αυγή από τη στιγμή που θεωρείται εγκληματική οργάνωση. Είπε ότι οι συλληφθέντες θα έχουν τη βουλευτική τους ιδιότητα και στη φυλακή και τόνισε ότι υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανώμαλες καταστάσεις.