Να ξανασκεφθούν τη στάση τους και να προσέλθουν με εποικοδομητικές προτάσεις και θέσεις στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνεται στο Λιβάδι Ελασσόνας για τη «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης», καλεί τους βουλευτές Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Με κατάπληξη διαβάζουμε σε ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας», αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, «ότι στην ημερίδα που συνδιοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, «η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επιλέγει να μην ακούσει καν την αντίθετη άποψη, είτε γιατί δεν την αφορά είτε γιατί δεν τη συμφέρει» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει σε σκηνοθετημένες και μονόπλευρες φιέστες». Η ημερίδα, σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος, είναι ενημερωτική κι ανοιχτή σε όλους ώστε να προσέλθουν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

«Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις», προσθέτει, «δεν φέρνουν την ανάπτυξη, δεν νικούν την κρίση, και επιπλέον δεν συμβάλουν στη συνοχή της κοινωνίας. Αν σκοπός είναι η ικανοποίηση του θυμικού των ψηφοφόρων, αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της εθνικής προσπάθειας. Οι παλιομοδίτικες «επαναστατικές κορώνες» δεν αφορούν τον Έλληνα αγρότη του 2013, ο οποίος έχει και γνώση και σύνεση».