Αποπροσανατολιστική χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τη συζήτηση σχετικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ για την διαφθορά στην Ελλάδα. Μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους της εταιρείας «Αμστελ», η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «βγήκε ο κ. Γιούνκερ και είπε ότι ένας πρωθυπουργός μου είπε ότι κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα και αυτό το ξέραμε εδώ και 20 χρόνια. Ε, λοιπόν εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτό. Και λέμε και στο λαό να μην ασχοληθεί. Είναι σκέτος αποπροσανατολισμός».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν έχει καμία σημασία ποιός έκανε τη σχετική δήλωση τονίζοντας ότι η συζήτηση αυτή είναι αποπροσανατολιστική για τον λόγο ότι «θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά. Τι θα πει διαφθορά; Πρώτα – πρώτα κρίση είχαν οι ΗΠΑ, κρίση έχει η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, μπορεί κάθε χώρα να την χτύπησε η κρίση σε διαφορετική χρονική φάση, είτε εκδηλώθηκε οικονομική, είτε με οποιονδήποτε τρόπο. Όλοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα;»

Ακούμε τη ΝΔ να λέει την κρίση την έκανε το ΠΑΣΟΚ, το δε ΠΑΣΟΚ λέει την έκαναν τα λαμόγια της ΝΔ, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Μα στις άλλες χώρες; Τάχα στις άλλες χώρες υπάρχει σύστημα διαφάνειας, που αμέσως βρίσκει τη διαφθορά. Ε, όλη αυτή η συζήτηση ότι είναι μια διεφθαρμένη χώρα, μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, είναι διεφθαρμένοι οι πολιτικοί, είναι διεφθαρμένοι όλοι, και άρα είμαστε όλοι συνένοχοι, είναι μια συζήτηση η οποία οδηγεί στο εξής: Οι εργαζόμενοι να μην καταλάβουν τη βαθύτερη ουσία της κρίσης. Και αυτή είναι κρίση οικονομική καπιταλιστική, κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου σε διαφορετικές φάσεις. Και αυτή η κρίση οξύνθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς, με ό, τι γνωρίζουμε στην Ευρώπη από το 1992 και μετά με τη συνθήκη του Μάαστριχ».

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της θέτει το εξής ζήτημα: «Πρέπει να τιμωρηθούν πολιτικά, αφού είναι εκλογές, οι ένοχοι; Δεν λέμε οι διεφθαρμένοι, οι ένοχοι. Και οι ένοχοι είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».