«Μεγάλη ελπίδα» χαρακτηρίζει ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής επικρατείας και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, τις επαφές που γίνονται από το κόμμα του με αποχωρήσαντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλα πολιτικά πρόσωπα, για τη συγκρότηση ενός διευρυμένου πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Λυκούδης αναφέρεται στο ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να συμπράξει μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι υπάρχουν ακόμη βασικά θέματα που χωρίζουν τα δύο κόμματα.

«Τα πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ΔΗΜΑΡ έχουν μια πολιτική διαδρομή που αποδεικνύει ότι επιδιώκουν τη συναίνεση και λειτουργούν με καλή πίστη. Κοντολογίς, ότι μπορούν να διαμορφώνουν προωθητικούς συμβιβασμούς. Πολλοί νομίζουν ότι η πολιτική μαγκιά εξαντλείται στις κραυγές και τον τσαμπουκά. Εγώ πιστεύω ότι η πολιτική μαγκιά είναι να μπορείς να συνεργάζεσαι με αξιοπρέπεια και να συμβιβάζεσαι προς όφελος του λαού μας».

Στην ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στο σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απαντά: «Καμία συνεργασία για το καλό της χώρας μου δεν αποκλείω. Ακόμη περισσότερο τώρα, στο κρεσέντο της κρίσης».

Όσο για το ποια είναι η γνώμη του για την έως τώρα θητεία του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Λυκούδης υποστηρίζει: «Δεν θα ήθελα να κρίνω τον πρωθυπουργό. Να σημειώσω μόνο ότι έχει πρακτικές που άλλοτε λειτουργούν ως ελιξήρια και άλλοτε ως δηλητήρια της πολιτικής του».