Με χαρακτηριστικό του συνδυασμού του τη ριζική ανανέωση, παρουσίασε σήμερα σε έναν χώρο συμβολικό για την πόλη και την ιστορία της, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, την πλειονότητα των υποψηφίων Συμβούλων του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας.

Οι επιλογές των προσώπων του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» αποτελούν όπως τόνισε ο κ. Μίχας «ένα πρώτο δείγμα γραφής του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη συμφωνία μας με τους Πειραιώτες και δεσμευόμαστε για την τήρησή της».

Ο κ. Μίχας σημείωσε ακόμη ότι η ψήφος και η προτίμηση των πολιτών σε αυτές τις εκλογές έχει βαρύνουσα σημασία. Όχι μόνο γιατί φέρουν την ευθύνη των επιλογών των εκπροσώπων τους. Αλλά και γιατί οι εκπρόσωποί τους αυτή τη φορά θα φέρουν το βάρος της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, που μετατρέπει το Διαμέρισμα σε δημοτική ενότητα και τη δημοτική ενότητα σε ένα τοπικό δημαρχείο της περιοχής, που θα επιβεβαιώνει καθημερινά στην πράξη ότι ο Δήμος είναι πραγματικά και αποτελεσματικά ο κοντινότερος στον πολίτη και τα προβλήματά του θεσμός.

Ο Συνδυασμός «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» υπό το πρίσμα των αριθμών

• Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ψηφοδελτίου είναι η ριζική ανανέωση που σε επίπεδο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων φθάνει στο 94%.
• Σε επίπεδο υποψηφίων Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων (πρ. Διαμερισμάτων) η ανανέωση φθάνει στο 63%.
• Στο ψηφοδέλτιο οι άνδρες κατέχουν το 62% και το υπόλοιπο 38% είναι γυναίκες.
• Από τον καλλιτεχνικό χώρο ξεχωρίζουν τα ονόματα των ερμηνευτριών Πόπης Αστεριάδη, Αναστασίας Μουτσάτσου και Πένυς Ξενάκη. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η εικαστικός Βιολέτα Γεράνη.
• Επίσης στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και δύο αλλοεθνείς, ο Μοχάμεντ Χαντάντ από την Ιορδανία, ιατρός – ουρολόγος και ο Ρίτσαρντ Γκρούντα, επιχειρηματίας από την Πολωνία και πρόεδρος της Ένωσης Πολωνών στην Ελλάδα.

Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων