«Υπάρχει ένα πατριωτικό καθήκον δικό μας και να διασώσουμε τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα και να αναπτύξουμε πάλι τη χώρα, να την ξαναβάλουμε σε έναν νέο ενάρετο κύκλο, οικονομικό και κοινωνικό. Θα είναι ντροπή μας κι εγώ θα ντρέπομαι πραγματικά, αν αποτύχουμε», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Flash ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ταυτόχρονα, έριξε ευθείες βολές προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφού όπως είπε δεν υπάρχει κανένας λόγος τα ίδια προϊόντα να είναι 30% ακριβότερα στην Αθήνα απ’ό,τι στο Παρίσι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση στην οικονομία ήταν τόσο δραματική και στη συνέχεια επέκρινε τον αρχηγό της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση του, λέγοντας ότι «υπάρχει πολιτικός ηγέτης, υπάρχει πολιτική δύναμη, που πιστεύει ότι είναι δυνατή αυτή τη στιγμή η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας και κυρίως η επιβίωσή μας, αν δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις, αυτές κάτω από τις οποίες ζούμε;».

Αναφερόμενες στις μεγάλες επιχειρήσεις, είπε ότι έχουν πολύ μεγάλη δύναμη να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην αγορά, εδώ σ’ αυτή τη χώρα, στην οποία δυστυχώς οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και πρόσθεσε ότι «υπάρχει κερδοσκοπία».

Και κατέληξε ότι «Μέχρι τέλος του χρόνου η αγορά θα αλλάξει μορφή».