Η διαφάνεια αποτελεί χρέος μας στον πολίτη, η δε εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα «χτυπήσει» και πρακτικές που έχουμε ζήσει, ενώ αν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα πολλά από τα γνωστά σκάνδαλα θα είχαν τουλάχιστον σταματήσει νωρίτερα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Τυπογραφείο, όπου και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Δι@ύγεια».

Ο πρωθυπουργός ο οποίος ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τον Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου κ. Γκρίτζαλη τόνισε, επιπλέον, ότι η εφαρμογή του προγράμματος θα αναδείξει και τις όποιες αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες δεν οφείλονται κατ’ ανάγκην στην διαφθορά, αλλά στην πολυνομία και την αλληλεπικάλυψη νόμων.

«Ο πήχυς στην κυβέρνηση θα μπει ψηλά», τόνισε αναφερόμενος στα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, για τα οποία εκτίμησε ότι άλλα μεν επιλύονται απλά, άλλων δε η επίλυση απαιτεί βαθύτερες τομές, με τελικό στόχο – πάντοτε – η Δημόσια Διοίκηση να καταστεί απλή και χρηστική για τον κάθε πολίτη αλλά και για τους επενδυτές έλληνες και ξένους.

Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή διάσταση της «Δι@ύγειας», αναφέροντας πως αρκετοί επενδυτές τού έχουν εκφράσει τους δισταγμούς τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, λόγω αδιαφάνειας και πολυνομίας και εξαιτίας του δαιδαλώδους διοικητικού μηχανισμού.

Ο πρωθυπουργός έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ομάδα του προγράμματος και τόνισε ότι πρέπει και ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος της προσπάθειας, βοηθώντας στο να αναδειχθούν τα όποια προβλήματα.

Στη διάρκεια της επίδειξης «άνοιξε» μια απόφαση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υπουργό Εσωτερικών να λέει ότι «δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο το ότι ‘πέσαμε’ πάνω σε απόφαση της συγκεκριμένης περιφέρειας, όμως συνειρμικά μου ήλθε στο μυαλό το ‘Βατοπέδι’, καθώς από την συγκεκριμένη περιφέρεια ξεκίνησαν διάφορες πράξεις για την υπόθεση αυτή».

Σημειώνεται ότι στον ιστότοπο του Εθνικού Τυπογραφείου et.diavgeia.gov.gr. από 1/11/2010 θα αναρτώνται και οι αποφάσεις των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.