«Οι στυγνοί τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι κυβερνητικοί υπάλληλοί τους είναι εχθροί των εργαζομένων και του λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «εξευτελισμό της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά της», επισημαίνοντας ότι «για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά “μικρή λεπτομέρεια” η απόλυση ακόμα περισσότερων εκπαιδευτικών.

Σημειώνει δε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, σε κατάσταση πανικού, έσπευσε να “αναγκάσει” τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει τροπολογία για την επιπλέον απόλυση καθηγητών, οι οποίοι θα αντληθούν από εκείνους που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας πριν από 5 ημέρες».

«Η τροπολογία αυτή αναμένεται να ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εν κρυπτώ την προχθεσινή νύχτα, και με το οποίο οι πολίτες μεταβάλλονται σε φορολογικοί αιχμάλωτοι του Γενικού Γραμματέα Εσόδων», αναφέρει, επίσης, μεταξύ άλλων.

Και καταλήγει: «Η επερχόμενη αριστερή διακυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία από αυτές τις απολύσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον Δεκέμβριο έχει καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία επαναφέρει όλους τους διαθέσιμους στην δημόσια υπηρεσία».