Την άποψη ότι κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως την εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή, διατύπωσε τη Δευτέρα το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αυταπάτες» των πολιτών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Nίκος Σοφιανός υποστήριξε ότι «απέναντί μας έχουμε έναν νέο διαμορφούμενο διπολισμό».

«Δεν είναι δική μας διαπίστωση», προσέθεσε το στέλεχος του ΚΚΕ και συνέχισε: «Η πλειοψηφία του λαού μας την κάνει. Από τη μια είναι η συγκυβέρνηση και από την άλλη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Περπατούν εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία και οι δυο την αναγνωρίζουν σαν μονόδρομο με όλες τις δεσμεύσεις για τον λαό μας. Διαπραγματεύονται το κούρεμα του χρέους με τις συνέπειες που έχει πληρώσει ο λαός με τα προηγούμενα κουρέματα. Και το κυριότερο, θεωρούν αυτή την οικονομία απαράλλακτη. Αυτή την οικονομία θέλουν να διαχειριστούν. Αυτή την οικονομία που είναι σε κρίση».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η εκλογική κατάρρευση του ΚΚΕ οφείλεται στο γεγονός ότι «πήραμε το κόστος στις τελευταίες εκλογές να πούμε καθαρά στο λαό μας ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με διαχείριση αυτής της οικονομίας που σαπίζει και είναι σε κρίση, δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκή πολιτική. Δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκή διακήρυξη. Πήραμε το κόστος γιατί υπήρχαν αυταπάτες. Υπήρχαν προσδοκίες. Υπήρχε ένα δεν πάει άλλο, ας δοκιμάσουμε και κάτι καινούργιο. Ένας χρόνος μετά πιστεύουμε ότι υπάρχουν ατέλειωτα σημάδια που δείχνουν ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο».