Διέψευσε, εκ νέου σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία.

«Δημιουργήθηκε ένα θέμα. Ούτε η ΝΔ κατέβασε κάποια πρόταση, ούτε εμείς φυσικά προς τη ΝΔ. Δεν είμαστε σε καμία επαφή με στελέχη. Απολύτως καμία, δεν υπάρχει θέμα. Αυτοδημιουργήθηκε, ίσως ερμηνεύοντας τις ανάγκες της εποχής, από κάποιους συναδέλφους δημοσιογράφους. Είναι ένα μεγάλο δίλημμα: τι σε συγκινεί περισσότερο, ο γονιός σου ή το παιδί σου», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5.

Όπως προανήγγειλε, το κόμμα του θα κατέβει μόνο τους ευρωεκλογές: «Άλλωστε εκεί οι επιδόσεις μας ήταν πάντα μεγαλύτερες από τις εθνικές», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ερωτηθείς για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι πρόκειται για ένα μπραντ ντε φερ μεταξύ Κουβέλη και Σαμαρά.

«Ο κ. Κουβέλης γνωρίζει ότι έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις απέναντι στον ιδεολογικοπολιτικό του χώρο. Πιάνει ένα θέμα που είναι αβανταδόρικο στην αριστερά, το στηρίζει, κλείνοντας και το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ”μην νομίζετε ότι έχω δεξιοποιηθεί”. Ο κ. Σαμαράς από την άλλη πλευρά έρει ότι θα χάσει μεγάλα ερείσματα στον ευρύτερο χώρο της παράταξης, που έχει τον κυρίαρχο ρόλο εξάλλου, και δεν μπορεί να το δεχτεί.

Για τον πρωθυπουργό είπε: «Ο κ. Σαμαράς έχει αρχίσει και ξεφεύγει από τη μέγγενη…Μιλάει πλέον για απόσυρση από το μνημόνιο. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς είναι τόσο μνημονιακός όσο ήταν πέρυσι, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Τώρα έχει διαπιστώσει ότι, πέρα από την πρωθυπουργία, έχει σημασία και η υστεροφημία. Αυτή η υστεροφημία είναι που ίσως οδηγεί τις σκέψεις του για περισσότερες ενέργειες».