Στα κόμματα πετάει το μπαλάκι ο πρόεδρος της Βουλής σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της οπλοφορίας στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, με εντολή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου είναι υποχρεωμένα να παραδίδουν το όπλο τους στην αστυνομική φρουρά και να το παραλαμβάνουν αποχωρώντας. Για να ελέγχεται εάν οπλοφορούν, οι βουλευτές μπαίνουν πλέον στο Κοινοβούλιο μόνο από τις μαγνητικές πύλες εισόδου.

Πάντως η ποινή που θα επιβάλλεται σε όποιον βουλευτή αρνηθεί να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς ασφαλείας θα είναι… η καταγραφή και η δημοσιοποίηση του ονόματός του.

Απαντώντας στις φωνές που μιλούν για μη αποτελεσματικό μέτρο, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως εάν τα κόμματα θέλουν να απαγορεύεται βάσει Κανονισμού η οπλοφορία των βουλευτών μέσα στο Κοινοβούλιο και αν αυτό συνταγματικά είναι σωστό, ο ίδιος είναι ανοιχτός στο να του υποβάλλουν προτάσεις για σχετική ρύθμιση προκειμένου ο να προχωρήσει σε τροποποίηση του Κανονισμού.

Ήδη πάντως μελετάται δέσμη πρωτοβουλιών ώστε το επόμενο διάστημα τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή θα γίνουν πιο αυστηρά, με στόχο να εναρμονιστούν με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.