«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Δεν θέλει να υπάρχει Βουλή», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη σκληρή επίθεση στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, που εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

«Αυτοί που την ψηφίζουν πρέπει να έχουν γνώση για το τι κόμμα επιλέγουν», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Alpha.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική στα κόμματα της Αριστεράς αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ως παράδειγμα την «υποστηρικτική», όπως τη χαρακτήρισε στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στον Ηλία Κασιδιάρη, στην κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Τα αριστερά κόμματα κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν να ρίχνουν νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν τοποθετώ στην ίδια θέση στο πολιτικό μας σύστημα τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Όμως θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλευρές που έχουν πολύ μεγάλη σχέση με τα άκρα, έχει δηλαδή συνιστώσες που σχεδόν έχουν εγκωμιάσει τη βία, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η κεντρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την Χρυσή Αυγή», τόνισε.

«Πιστεύω ότι η νομοθετική απαγόρευση της Χρυσής Αυγής θα ήταν το καλύτερο εισιτήριο για να πάει από το 6% στο 36%. Θα μετονομαστεί σε “Ελληνική Αυγή”, σε “Γαλάζια Αυγή” και θα φτάσει το 36%». Πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτό πολιτικό φαινόμενο στη ρίζα του», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν έχω δει βουλευτή να οπλοφορεί. Έχω ακούσει από συναδέλφους μου ότι οπλοφορούσαν, αλλά εγώ δεν το έχω δει. Οι βουλευτές έχουν άδεια κυκλοφορίας, αλλά από τον κανονισμό της Βουλής απαγορεύονται τα όπλα εντός του κοινοβουλίου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε τα βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha: