Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την ύφεση, την ανεργία και τα σκληρά οικονομικά μέτρα έχει ξεσπάσει. Για το θέμα της απομάκρυνσης των 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων ξέσπασε κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είμαι εναντίον κάθε απόλυσης. Δεν είχα προστατέψει όμως ποτέ στη ζωή μου κοπανατζήδες». Σημείωσε δε ότι «Αν έκαναν όλοι τη δουλειά τους, πιστεύω ότι δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει.

Η ανάγκη της χώρας είναι να έχουμε ένα σωστό Δημόσιο για να έχουμε όλα τα υπόλοιπα. Εξαιτίας αυτού του τρόπου με το οποίο λειτουργεί το Δημόσιο, φτάσαμε μέχρι εδώ». Πρόσθεσε: «Δεν γίνεται χωρίς καλή Δημόσια Διοίκηση να πάμε μπροστά. Για κάθε αποχώρηση θα προσλαμβάνεται ίσος αριθμός υπαλλήλων».

Και τόνισε ότι «Σε αυτό το όργιο έχουν πάρει όλοι μέρος», χαρακτηρίζοντας κάποιους ως άχρηστους. Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Μη μιλάτε για ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι άχρηστοι. Τα προβλήματα στο Δημόσιο τα προκάλεσαν οι παρατάξεις».

Και τόνισε: «Όταν εμείς λέγαμε ότι η διαθεσιμότητα θα οδηγήσει σε απολύσεις, μας κατηγορούσαν και τώρα τις αποφάσισαν».

Πάντως, ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παραβεί το νόμο, έπρεπε ήδη να έχουν απολυθεί.