Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα που θα μπορέσει και πάλι να διεκδικήσει την εξουσία αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό θέμα συζήτησης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που αναμένεται να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή στην Κουμουνδούρου. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τη μια, αλλά ως συνήθως υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση.

Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει για μια ακόμη φορά να κάνει άνοιγμα στην κεντροαριστερά ενώ όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένος να ασκεί από την αρχή δριμεία αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κάθε φορά που θεωρεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Τον αντιπολιτευτικό τόνο άλλωστε έδωσε η πρώτη μετεκλογική ανακοίνωση του κόμματος που αφορούσε το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως τονίστηκε, μόνο μικρό και ευέλικτο δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς απαρτίζεται από 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στους οποίους συγκαταλέγονται πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, πρόσωπα που μεταγράφηκαν από τον ΛΑΟΣ (εννοεί τον κ. Βορίδη), άτομα που δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο αλλά τον ψήφιζαν (εννοεί τον κ. Χρυσοχοΐδη) καθώς επίσης και τεχνοκράτες.

Να σημειωθεί τέλος ότι το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την επόμενη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Γερουσίας του μεγάρου της Βουλής.

Γεώργιος Σαρρής