Σε άρθρο του ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, αναφέρει τα εξής:

Μια από τις λέξεις που κακοποιήθηκαν άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι η «ανάπτυξη».

Η απερχόμενη κυβέρνηση, τηρώντας πιστά τις παραδοσιακές αριστερές πρακτικές παραποίησης των κάθε είδους εννοιών, ώστε αυτές να εξυπηρετούν τις ιδεοληψίες και τις σκοπιμότητές της, έκανε μεν πολύ λόγο για «ανάπτυξη» πλην όμως με αυτό εννοούσε εν πολλοίς τα προερχόμενα από την υπερφορολόγηση πλεονάσματα (που είχαν ως αποτέλεσμα την διάλυση της μεσαίας τάξης) και τις αθρόες ρουσφετολογικές και χωρίς στόχευση προσλήψεις στο δημόσιο.

Από όλο αυτό το αριστερό αφήγημα περί «ανάπτυξης» λείπει το βασικό εκείνο στοιχείο που κάνει την ανάπτυξη διεθνώς να έχει νόημα και περιεχόμενο: οι επενδύσεις.

Οι δαιμονοποιημένες για καθαρά πολιτικούς λόγους επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να έρθει πραγματική ανάπτυξη στη χώρα.  Αλλά για να γίνουν επενδύσεις, επενδύσεις ουσίας, που θα φέρουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας απαιτούνται τρία βασικά στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας: χαμηλότεροι φόροι, περιορισμός της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Καμιά επένδυση δεν θα έρθει στην χώρα αν οι φορολογικοί συντελεστές δεν μειωθούν και αν δεν υπάρξει επιτέλους ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο ώστε οι επενδυτές να μπορούν να καταρτίζουν τα σχέδιά τους. Καμία επένδυση επίσης δεν θα έρθει όσο υπάρχει το φάντασμα της γραφειοκρατίας και όσο το τραπεζικό σύστημα δεν είναι λειτουργικό και βιώσιμο ώστε να τροφοδοτεί με ρευστότητα τις επιχειρήσεις.

Εκ των υστέρων, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει λόγο, έστω δειλά, για επενδύσεις.  Το μόνο πρόβλημα είναι πως ούτε τις πιστεύει, ούτε και μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα τις διευκολύνουν.

Οι αγορές εξάλλου, με το αλάθητο κριτήριο που (καλώς ή κακώς) διαθέτουν έδωσαν ήδη ψήφο εμπιστοσύνης στο ξεκάθαρα και ανοιχτά διακηρυγμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Μένει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να δώσει και ο ελληνικός λαός ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα αυτό.

Η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται θαύματα. Υπόσχεται όμως σκληρή δουλειά πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα ώστε η πολυπόθητη ανάκαμψη να γίνει αισθητή στην καθημερινότητα και στο πορτοφόλι του κάθε Έλληνα.

Στόχος είναι να είναι υπάρχει δουλειά για όλους και οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν αξιοπρεπείς με έναν βιώσιμο για την χώρα τρόπο και να μην αποτελούν «βοήθημα». Στόχος είναι η ανάπτυξη να είναι δίκαιη για όλους.

Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων.