Τον ασκό του Αιόλου στην Ευρώπη ανοίγει η απόφαση του Eurogroup για το haircut στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η δεύτερη απόφαση του Eurogroup ήταν χειρότερη από την πρώτη που είχε ληφθεί για την Κύπρο.

«Το Eurogroup στέλνει μήνυμα στους μεγάλους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους θα αντιμετωπίζονται ως επενδυτικά προϊόντα. Αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην Ευρωζώνη» είπε ο κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως εξαιτίας της απόφασης κάποιοι θα χάσουν όλο το κεφάλαιο του άνω των 100.000 ευρώ, άλλοι το 40% του κεφαλαίου τους και άλλοι τίποτα.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του Δ. Χριστόφια, υποστηρίζοντας ότι επέδειξε εγκληματική αμέλεια και ότι αυτό που ενδιέφερε τον κ. Χριστόφια ήταν να μεταθέσει το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση. Επιπλέον, έκανε λόγο για άγνοια του κ.Τσίπρα, όταν εκείνος πρότεινε η Ελλάδα να παράσχει ρευστότητα στην Κύπρου μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) της ΕΚΤ.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η νέα απόφαση του Eurogroup ήταν πολύ κακή αλλά λιγότερο κακή από την πρώτη καθώς δεν φορολογούνται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.
«Χρειάζεται μια διαφορετική ευρωζώνη με διαφορετικούς κανόνες, να αντιμετωπίσουμε τους φορολογικούς παραδείσους συνολικά» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν ανύπαρκτη στο θέμα της Κύπρου.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr