Δεν υπάρχει εμπλοκή με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο που ζητά η τρόικα ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε στις δηλώσεις του ότι αρκετά θέματα είναι ακόμα ανοιχτά, επιβεβαίωσε ότι η τρόικα πιέζςει για την μείωση του δημόσιου τομέα ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά η δόση του Μαρτίου θα εκταμιευτεί.

Το γεγονός ότι η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα δείχνει ότι τα προαπαιτούμενα δεν έχουν κλείσει και πως θα δοθεί μάχη για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Έτσι, η τρόικα έβγαλε κίτρινες κάρτες για το Δημόσιο , τη φοροδιαφυγή , την εισφοροδιαφυγή , τις ρυθμίσεις των στεγαστικών δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έβγαλε η σημερινή επίσκεψη της τρόικας σε τρεις υπουργούς.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή με το θέμα της διαθεσιμότητας εντούτοις δεν έχει βρεθεί λύση ακόμη. Η τρόικα αναμένει συγκεκριμένα στοιχεία για τις απολύσεις και χρονοδιαγράμματα.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμσιης ανέφεραν πως «στον νέο κύκλο διαβούλευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει υπάρξει η πίεση που με γλαφυρότητα περιγράφεται, πολλώ δε μάλλον η αξίωση για αριθμούς που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα».

Οι ίδιοι κύκλου διευκρίνιζαν πως «η σημερινή παρουσία του κ. Σταϊκούρα δεν είχε άλλη ατζέντα πέραν των εργασιών της ομάδας υποστήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία μελέτήθηκε μεταξύ άλλων το νέο οργανόγραμμα, του Υπουργείου Οικονομικών».

Σε ότι αφορά τους μηχανισμούς για τη φοροδιαφυγή επιμένουν σε αλλαγές ενώ δείχνουν να διαφωνούν με τις ρυθμίσεις για τα δάνεια λέγοντας ότι είναι φιλόδοξες εκφράζοντας ταυτόχρονα φόβους ότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.