Η ανεργία, οι κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την χρηματοδότηση της αγοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

«Συζητήσαμε για τα ζητήματα της οικονομίας και της γενικότερης κατάστασης στην χώρα μας, ενώ υπήρξε ειδική συζήτηση για την ανεργία», δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κουβέλης.

Και τόνισε: «Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα υγείας. Να ενταχθούν όλοι οι άνεργοι, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο».

«Το πρόβλημα της ανεργίας αντιμετωπίζεται κυρίως με την ανάπτυξη και είναι στις άμεσες στοχεύσεις της κυβέρνησης να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας, ταυτόχρονα, ειδική αναφορά στο πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, στη σύσκεψη ετέθη και το ζήτημα των αγροτών. «Είναι στην μέριμνά μας να υπάρξουν μέτρα για την κίνηση των αγροτών, δηλαδή στο πετρέλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει «ολοκληρωμένη θέση, ολοκληρωμένο σχέδιο» για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο τις επόμενες ημέρες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.