Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

«Η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά έχει βάλει σκοπό και στόχο να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να την μετατρέψει σε μια ΥΕΝΕΔ της χείριστης μορφής. Έχει θέσει σε ομηρία τους δημοσιογράφους μέσα από τις συμβάσεις έργου που διαρκώς ανανεώνονται» είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί λογοκρισία στο παραγόμενο προϊόν της ενημέρωσης και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα καθεστώς ευνοϊκό για ημέτερους, αυτούς που κάνουν ‘’καλά τη δουλειά του’’, ευνοϊκό όχι μόνο στην εσωτερική διαδικασία, αλλά και σε ό,τι αφορά τις αμοιβές τους.

«Πρόκειται», συνέχισε «για μια προσπάθεια που εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης να παρουσιάσει τη νύκτα μέρα, να παρουσιάσει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ως μια όμορφη πραγματικότητα στην οποία πρέπει να συνηθίσουμε».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, απαιτώντας, παράλληλα, «πλουραλιστική ενημέρωση».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν μέχρι αύριο στις 6 το πρωί τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη διασφάλιση των Συλλογικών Συμβάσεων και την παραμονή των συμβασιούχων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.