Για «αντιΣΥΡΙΖΑ υστερία» και βουλευτές που καθημερινά καθυβρίζονται έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Βαρεμένος, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και κατηγορώντας τον πως χθες στην ομιλία του «απήγγειλε ένα κακότεχνο σύνθημα που έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι του».

Σημείωσε ότι δεν είναι το κόμμα του που το 1/3 των πολιτικών του είναι πορφυρογέννητοι αλλά το κόμμα της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει τι είδους δημοκρατία θέλει και αν θέλει δημοκρατία κληρονομική». «Το ποιος έχει αρχές και αξίες και ποιος είναι σαλταδόρος της πολιτικής, το κρίνει κάθε μέρα ο ελληνικός λαός μέσα από τη καθημερινή του ζωή και τη συμπεριφορά του» υπογράμμισε. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό αντίβαρο με βάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη για να αποφύγει τη συζήτηση πάνω σε σοβαρά πραγματικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να «ποδοσφαιροποιηθεί» η πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Μπορεί η πολιτική να πάει πιο κάτω; Φοβάμαι πως μπορούμε να πάμε πιο κάτω. Αλλά αν αυτό είναι πολιτική τότε τι είναι υποπολιτική; Όμως ο ελληνικός λαός αυτό που περιμένει να ακούσει από κάθε κόμμα είναι οι προτάσεις και το όραμα του». Παράλληλα κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τα μέτρα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. «Η κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένα μέτρα. Αν τα θεωρεί προεκλογικό κόλπο να πει δεν τα ψηφίζει διότι δεν θέλει να συμμετέχει σε παίγνιο Δεν μπορείς όμως να θέλεις να έχεις και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα σωστή» σημείωσε.