Τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί υποκίνησης των αγροτών απέρριψε το μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.  «Η επιρροή μας στους αγρότες είναι μικρότερη από άλλες κοινωνικές ομάδες», είπε ο κ. Μπαλάφας, τονίζοντας πως είναι άλλο να στηρίζεις κι άλλο να υποβοηθάς. Επεσήμανε, επίσης, ότι πρέπει «να δοθούν χρήματα στους αγρότες από τα χρήματα που θα πάρουμε από τους φορο-κλέφτες».

«Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω έναν επενδυτικό οργασμό, θέλω να δω τα αποτελέσματα» σχολίασε το μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ και τόνισε: «εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι κακό ο πρωθυπουργός ή οποιοσδήποτε να ενδιαφέρεται για επενδύσεις στο εξωτερικό. Κυνηγάμε επενδύσεις αλλά το θέμα είναι ποιές επενδύσεις».

Ο κος Μπαλάφας κατηγόρησε όσους έκαναν δυσμενή σχόλια για τον Α. Τσίπρα λέγοντας «έγκλημα κάνανε οι κύριοι, δημιουργούσαν στο εξωτερικό ένα κλίμα αστάθειας όταν έλεγαν ότι ο Τσίπρας θα μας βγάλει από το ευρώ».

Τέλος για το θέμα της διαφθοράς δήλωσε ότι «ένα 15% σήμερα τα τρώει όπως τα τρώγε και τότε με τον Πάγκαλο» και έκανε ειδική αναφορά στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης λέγοντας «το πουλέν της ΝΔ, ο Παπαγεωργόπουλος, τά ‘πιανε και αυτός».