Στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» μίλησε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μιλώντας για τις προφυλακίσεις πολιτικών προσώπων ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στο νόμο, περί ευθύνης Υπουργών, που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για την προσωρινή του κράτηση στη «VIP» πτέρυγα των φυλακών αλλά και για την ελληνική δικαιοσύνη.

«Ο κόσμος θέλει να βλέπει να γίνονται πράγματα ενάντια στους πολιτικούς, ενάντια σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Η εικόνα του πολιτικού κόσμου είναι τραγική» είπε και απαντώντας στην ερώτηση αν θα έπρεπε πολιτικοί να βρίσκονται στη φυλακή για σκάνδαλα του παρελθόντος, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Οι προφυλακίσεις δεν προσφέρουν οτιδήποτε θετικό στις υποθέσεις που μας απασχολούν».

Μάλιστα χαρακτήρισε ως «έγκλημα» το καθεστώς των προφυλακίσεων τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει «δικαιοσύνη χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά με διαφάνεια και εξουσία, ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει, χωρίς να υπάρχουν οι απαράδεκτες προφυλακίσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε πως χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα, «…ως Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο, το οποίο δημιούργησε η πολιτική κατάσταση, συνολικά της χώρας, μετά από την μεγάλη οικονομική κρίση».

Μιλώντας για την «VIP» πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι είναι ένα «καλαμπούρι».

«Είναι ψευδέστατο. Μέσα έχει κάθε καρυδιάς καρύδι, υπάρχουν μέσα πάνω από 65-70 άτομα που διαβιώνουν όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά.