Στην ομιλία του από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να θέσει το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών:

«Η κυβέρνηση υποκινεί και διασπείρει το φόβο, ενώ η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί την Ελπίδα», αναμένεται να τονίσει, αφού «το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι τίποτε διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει από το Μνημόνιο».

Ο κ. Σαμαράς θα υποστηρίξει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι πολλαπλά καλύτερη, πολύ πιο αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει τους Έλληνες στις επόμενες δημοτικές εκλογές να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους… «Να ψηφίσουν τις Ελπίδες τους κι όχι τους Φόβους τους!»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα προτείνει αλλαγή στο μοντέλο ανάπτυξης, για τη μετά-Μνημόνιο εποχή και ένα άλλο πολιτικό μίγμα για να απαλλαγεί η Ελλάδα από την επιτήρηση και τους ασφυκτικούς όρους της.

Ο Α. Σαμαράς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ ότι καλλιεργεί ψέματα, να περιγράψει πως φτάσαμε στο Μνημόνιο και σε ποιον ανήκουν οι ευθύνες και να καταλογίσει ευθύνες στην κυβέρνηση, διότι – όπως θα πει – με την πολιτική της οδηγεί σε αδιέξοδα.

Θα παρουσιάσει, επίσης, προτάσεις για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τις κλαδικές αναπτυξιακές πολιτικές: Αλλαγές κατεύθυνσης, τομές και μεταρρυθμίσεις που μπορούν να βάλουν την Ελλάδα σε αληθινά αναπτυξιακή τροχιά, με ανταγωνιστικότητα και διάχυση ευκαιριών.