Τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» μιλώντας για «πολιτική σκευωρία» και για «χυδαία, συκοφαντική, οργανωμένη επίθεση του γραφείου Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ» εις βάρος του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είπε «Έχω πολιτική και ηθική υποχρέωση να πω ότι θα περίμενα σήμερα να έχει συμβεί μια σημαντική εξέλιξη στις διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελάσσων αντιπολίτευση να αποσύρουν τις προτάσεις για προανακριτική που με στοχοποιούν».

Εξήγησε ότι οι χθεσινές εξελίξεις που δείχνουν ότι το usb που ο ίδιος παρέδωσε στο Μαξίμου έχει δημιουργηθεί σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών «κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο με τυφλωμένο πολιτικό μίσος ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία».

Ως ενορχηστρωτή της «πολιτικής σκευωρίας» έδειξε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση. Είναι οργανωμένη και συκοφαντική και καθοδηγήθηκε επωνύμως από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγαν ότι για την οικογένεια μου που δήθεν κρυβόταν στη λίστα. Δεν το ανέχομαι. Δεν ανέχομαι ότι ια νέα βουλευτής κατέθεσε ερώτηση για δήθεν 600 κρυμμένα ονόματα. Κατέθεσαν ερώτηση αμφισβητώντας το κύρος της 3μελούς επιτροπής που πήγαν να πάρουν τα στοιχεία στην Γαλλία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στήθηκε ένα ολόκληρο παιχνίδι το οποίο άνοιξε και την πόρτα για την πανηγυρική είσοδο της Χρυσής Αυγής με την οποία συγκροτούν μέτωπο. Αντί να συγκροτήσουμε μέτωπο κατά του Ναζισμού φτιάχνουν μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κορύφωσε μάλιστα τις επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Διώτη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι δυνατόν να εμφανίζεται αρχηγός κόμματος και να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε σε 2 εκλογές με την λίστα στα χέρια του; Πως λέει τις χυδαιότητες αυτές; Είναι εκβιαστικού χαρακτήρα».

Εξήγησε πως μετά τις αποκαλύψεις επικρατεί «νευρικός κλονισμός δημοσιογραφικά από Βαξεβάνη και πολιτικά από ορισμένα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η πηγή Βαξεβάνη που του έδωσε στικ και κάνει υποδείξεις; Αυτός που του το έδωσε με τις υποδείξεις ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να το δώσει και σε άλλους εκδότες. Βοά ο τόπος για συναντήσεις και προσφορές. Ας σας φωτίσει ο Θεός να αποσύρετε τις προτάσεις».