Η ρευστότητα θα έλθει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή των καταθέσεων, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013, υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας». Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα “χρονο-στοχοδιαγράμματα”, όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα. Οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή των καταθέσεων» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα μαραθώνιο και «πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Δεν πρέπει να ποντάρουμε στην γκρίνια και την καταστροφολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από 5 συνεχή χρόνια ύφεσης το 2013 θα είναι έτος καμπής εάν εμείς αναλάβουμε πρωτοβουλίες.