«Πρώτη φορά ακούω κόμμα να σχολιάζει σχόλιο δημοσιογράφου. Πρώτη φορά ακούω κόμμα να απευθύνει ερωτήσεις σε δημοσιογράφο, τις οποίες δεν είναι δυνατό να τις γνωρίζει. Και όχι μόνο τις απευθύνει αλλά του ζητά να τις απαντήσει από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης, στο δελτίο ειδήσεων του Mega, με αφορμή του μπαράζ ανακοινώσεων της Κουμουνδούρου εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Πρετεντέρης πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά κόμμα καταφεύγει κόμμα στο ΕΣΡ απαιτώντας να στηλιτευθεί ο σταθμός που δεν μετέδωσε τις ερωτήσεις προς δημοσιογράφο του σταθμού που δεν απαντήθηκαν στο δελτίο. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα που θα έλεγα ότι κινούνται στα όρια της αστειότητας, αλλά είναι τόσο πρωτοφανή που σίγουρα κρύβουν κάτι άλλο».

Υπογράμμισε δε, ότι «η δημοσιογραφία σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα δημοκρατικά καθεστώτα γίνεται από τους δημοσιογράφους. Αυτοί προσδιορίζουν τι έχει το δελτίο ειδήσεων. Μόνο σε άλλα καθεστώτα τα κόμματα διαμορφώνουν το περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία παντού, έτσι λειτουργεί ο Τύπος παντού, έτσι λειτουργεί η Ελευθεροτυπία παντού».

Ο κ. Πρετεντέρης έκανε, τέλος, λόγο για «μία προσπάθεια εκφοβισμού, εκβιασμού, απειλής». «Και αν ισχύει αυτό, τότε λάθος πόρτα χτύπησαν. Όχι γιατί εμείς είμαστε δυνατοί ή μάγκες. Έχουμε καταλάβει όλοι εμείς στο Mega ότι δεν δίνουμε λογαριασμό στα κόμματα, δίνουμε λογαριασμό στο κοινό, στους πολίτες και τους τηλεθεατές», τόνισε.