«Άμεσο καθήκον ήταν η διάσωση της χώρας μας, υποχρέωση τώρα είναι η ισχυροποίησή της διεθνώς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής στον απόηχο της παρουσίας του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ενόψει και της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ανακοίνωσε δε ο κ. Πεταλωτής, ότι πέρα από τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τις συναντήσεις που θα έχει με αρχηγούς και ομογενείς επιχειρηματίες για αναπτυξιακά θέματα στις ΗΠΑ, ο κ. Παπανδρέου θα κάνει παρέμβαση στο Economic Club of New York, που συνεδριάζει με αντικείμενο την ελληνική οικονομία.

Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα της χώρας ήταν η διεθνής αναξιοπιστία, εξαιτίας της διακυβέρνησης της ΝΔ και επισήμανε ότι τους τελευταίους 11 μήνες «δώσαμε μάχες για να χτίσουμε βήμα-βήμα το διεθνές προφίλ της χώρας μας και να πείσουμε τους εταίρους μας ότι αυτή τη φορά τα στοιχεία που δίνουμε, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ότι προχωράμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, που, ούτως ή άλλως, ήταν στο πρόγραμμά μας».

Όπως είπε, «στόχος μας είναι να μπορούμε να βγούμε στις αγορές και πριν το 2012 και μέσα στο 2011, κάτι που χρειάζεται ακόμα περισσότερη ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και ακόμα μεγαλύτερη διόρθωση της εικόνας μας σε διεθνές επίπεδο».

Για το ενδεχόμενο κλήτευσης του κ. Καραμανλή στην προανακριτική για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «όποια ενέργεια χρειαστεί για να έρθουν όλα στο φως, είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε, από εκεί και πέρα σεβόμαστε την αυτονομία των επιτροπών οι οποίες και θα αποφασίσουν».

Αναφορικά με χτεσινή δήλωση βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. ότι υπάρχει μυστική συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου να μην κληθούν οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης για τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens, αντίστοιχα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «κάποιοι ειδικεύονται στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και με πολλή μεγάλη ευκολία τα λένε και μπροστά στις κάμερες».