Εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα παρουσιαστούν οι δράσεις για το δεύτερο και τρίτο άξονα της Εθνικής Στρατηγικής των Εξαγωγών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν άμεσα για την προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων σε νέες αγορές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Jan Versteeg, και εμπειρογνώμονες της ολλανδικής κυβέρνησης που συνδράμουν με τεχνική βοήθεια τη χώρα μας στον τομέα των εξαγωγών.

Όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Χατζηδάκης, εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα παρουσιαστούν οι δράσεις για το δεύτερο και τρίτο άξονα της Εθνικής Στρατηγικής των Εξαγωγών: τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης δηλαδή τον αριθμό των εταιρειών που εξάγουν και την προώθηση των εξαγωγών και το ίδιο διάστημα υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικών διαγωνισμών για τις δημόσιες συμβάσεις με στόχο την ταχύτητα τη διαφάνεια και την εξοικονόμηση πόρων.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σεραφείμ Τσόκας, και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος.