Την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή υποστήριζε ο Πάνος Καμμένος το 2015 και ισχυριζόταν ότι θα «βρει λύση» με την βοήθεια των ΗΠΑ, ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, δίνοντας την απάντησή του σε καταγγελίες που διατύπωσε εναντίον του ο πρώην υπουργός Άμυνας.
Στην αιτίαση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν «υπάλληλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρώην ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι μόνο σε «εναλλακτικό σύμπαν» μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο, λέγοντας μάλιστα ότι και ο Γερμανός πρώην ομόλογός του θα ένιωθε έκπληξη αν άκουγε κάτι τέτοιο.
«Σε μία φαντασίωση συνέβησαν αυτά», σχολίασε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι το 2015 ο κ. Καμμένος δεν είχε ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, αλλά ζητούσε απλώς να τον αφήσουν να «χαίρεται» τη θέση του υπουργού Άμυνας.
Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου ότι αυτός έδιωξε τον κ. Βαρουφάκη από την κυβέρνηση – σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μοναδικές συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εταίρο ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων.
«Μου έλεγε ‘προχώρα και είμαι μαζί σου’» τόνισε.
Ο κ. Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία της οικονομίας μετά την έξοδο από τα προγράμματα, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση όπως κινούνται τα πράγματα, και επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.
Ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το Δημόσιο και οι τράπεζες θυμίζουν δύο κουρασμένους κολυμβητές που βουλιάζουν μαζί πιάνοντας ο ένας τον άλλον. Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι αναδιάρθρωση του ιδιωτικού και του δημόσιου χρέους, δηλώνοντας βέβαιος πως θα γίνει.
Όσον αφορά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Γιάννης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι ο πολιτικός του φορέας ΜεΡΑ25 θα λάβει μέρος, αλλά δεν θα συνεργαστεί με κόμματα όπως η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.