Την αναβολή της συνεδρίασης της ολομέλειας του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, με αντικείμενο τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, ως την επόμενη εβδομάδα ζήτησαν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, εκφράζοντας επιφυλάξεις σχετικά με το εάν τα σχεδιαζόμενα μέτρα είναι σύννομα. Αναβολή της συνεδρίασης για μετά τις 10 Δεκεμβρίου ζήτησε και το κόμμα «Η Αριστερά».

«Είμαστε πρόθυμοι να ψηφίσουμε την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο υπεύθυνος του SPD για την δημοσιονομική πολιτική Κάρστεν Σνάιντερ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία εξετάζει το ελληνικό πακέτο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το κόμμα του χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να εκτιμήσει λεπτομερώς τα σχεδιαζόμενα μέτρα βοήθειας για την Ελλάδα. «Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το εάν το σχέδιο είναι σύννομο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής.

Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι είχαν ανεπισήμως συμφωνήσει να διεξαχθεί η συνεδρίαση την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ επιθυμούσε η ψήφιση του σχεδίου να πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ το Κοινοβούλιο είχε προχωρήσει ήδη στην σχετική ανακοίνωση.