Τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ο βουλευτής, Δημήτρης Στρατούλης. Είπε δηλαδή ότι πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους με μία ευρωπαϊκή διάσκεψη.

Επανέλαβε επίσης τη θέση τους για ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, καταγγελία και σκληρή επαναδιαπραγματεύση με τους δανειστές για την μεγαλύτερη διαγραφή του χρέους. «Θα επωφεληθεί η ελληνική κοινωνία. Εμείς ζητάμε ευρωπαϊκή διάσκεψη για να αποφασίσουμε για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε προς τους συνομιλητές του, Κώστα Τασούλη και Νίκο Τσούκαλη, ότι εκείνοι μιλούν με στατιστικά στοιχεία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας υπόψη ανθρώπινες ζωές. Και για την έκβαση του Eurogroup ανέφερε ότι είναι σαν να κάνεις «ουφ» πριν πεθάνεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ., Νίκος Τσούκαλης, είπε, αναφερόμενος στο θέμα, ότι: «Είναι μια πολύ καλή ανάσα για την Ελλάδα. Εφαλτήριο για το άλμα προς τα μπρος. Μία ευκαιρία για την επόμενη ημέρα».

Σημείωσε ότι τα μέτρα και οι περικοπές θα επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνία αλλά ξεκαθάρισε ότι «Πλέον, έχουμε φτάσει στον πάτο και δεν υπάρχει παρακάτω. Το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι θα ανεβαίνουμε. Δεν έχουμε τα σενάρια αποτυχίας μας στην ατζέντα μας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πάντως, Κώστας Τασούλας, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει τηρήσει τις οδυνηρές δεσμεύσεις της και θα συνεχίσει να τις τηρεί. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι που άνοιξαν το κλειδί για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Το τίμημα αυτής της θυσίας του ελληνικού λαού είναι η έξοδος από την κρίση».