Στην άρση του εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, αλλά και στο αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Realfm.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει σκέψη να αρθεί το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
«Δεν ξέρω, το ελπίζω. Αλλά πάντα μπαίνει και ένα θέμα συμπεριφοράς, δηλαδή το όταν πηγαίνεις σε ένα πάνελ υποτίθεται ότι αυτός ο οποίος οργανώνει το πάνελ παρέχει ένα μίνιμουμ προστασίας, δηλαδή κρατάει μία συζήτηση από το να μην γίνει αρένα, ή ζούγκλα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να σταματήσει να πηγαίνει στον ΣΚΑΪ, ο ΣΚΑΪ είχε πάψει να το εξασφαλίζει».
Αναφερόμενος στην άρση του εμπάργκο από τη ΝΔ στην ΕΡΤ ο κ. Κυρίτσης είπε μεταξύ άλλων: «Μου φάνηκε θετικό, γιατί γενικώς δεν είμαι υπέρ κανενός εμπάργκο».
Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής έχουν προβλέψει όλους τους πιθανούς και δυνατούς συνδυασμούς που μπορούν να προκύψουν μέσα από μία κοινοβουλευτική διαδικασία. Το έχουν κάνει αυτό ακριβώς για να διευκολύνουν τη λειτουργία της Βουλής και τη λειτουργία των πολιτικών πραγμάτων. Αυτό νομίζω ότι γίνεται. Υπάρχει μία πλειοψηφία 151, δεν είναι η πρώτη φορά, και με αυτή την πλειοψηφία η κυβέρνηση θα πάει», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
«Θεωρώ ότι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να συμπορευτούν με την πλειοψηφία, με την έννοια του να ψηφίζουν τα νομοσχέδια, θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο συγκαταλέγονται στην πλειοψηφία. Τώρα οι επιμέρους συμφωνίες που μπορεί να έχουν κάνει ή οι διαφωνίες που να έχουν με τα κόμματα τους στο πλαίσιο μίας ανοικτής διαμάχης η οποία υπάρχει σε πολλά κόμματα είναι άλλο θέμα… Αυτοί οι 151 έχουν δεσμευτεί να στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, πράγμα το οποίο είναι λογικό, οι δύο από αυτούς είναι και μέλη του υπουργικού συμβουλίου» είπε ο κ. Κυρίτσης.
«Σε ό,τι αφορά τον Παπαχριστόπουλο νομίζω ότι σχεδόν από την αρχή της θητείας του είχε περισσότερο την τάση να ταυτίζεται με τον προβληματισμό του ΣΥΡΙΖΑ παρά των ΑΝΕΛ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζουράρι, ο οποίος έχει μία διαδρομή στον χώρο της Αριστεράς δεκαετιών και με αυτή την έννοια αυτά δεν μου φαίνονται και τόσο περίεργα πράγματα» καταλήγει.