Συχνές τηλεφωνικές επαφές με τον Παντελεήμονα Καρακώστα επιβεβαίωσε ο Ματθαίος Τρούλης καταθέτοντας στην εξεταστική για την υπόθεση Siemens.

Σύμφωνα με βουλευτές της επιτροπής, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της PriceWaterhouse Coopers παραδέχθηκε ότι «οι προγραμματικές και οι εκτελεστές συμβάσεις του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν από την PWC Γερμανίας, η οποία σε συνεργασία με το ελληνικό κομμάτι της PWC και τον Καρακώστα μεθόδευσαν και πέτυχαν τους κοστολογικούς ελέγχους».

Σχολιάζοντας τα λεγόμενά του μάρτυρα, βουλευτές της εξεταστικής σχολίαζαν ότι «επί της ουσίας η PWC έφτιαξε το υλικό και κατόπιν η ίδια εταιρεία ήταν ο ελεγκτής».

Ο Χρήστος Σιάτης, επίσης πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της PWC, υποστήριξε σύμφωνα με βουλευτές ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί χειραγώγησης των κοστολογικών ελέγχων, ωστόσο όταν του τέθηκαν υπόψη τα σχετικά έγγραφα του αρχείου Καρακώστα φέρεται να σχολίασε ότι τέτοιες πρακτικές παραβιάζουν τις αρχές της εταιρείας.

Σχολίασε επίσης ότι «δεν ξέρω για ποιο λόγο η PWC δεν έχει πάρει ως τώρα θέση για όσα γράφονται για στελέχη της».

Ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ δήλωσε ότι «πρέπει να ερευνηθεί, όχι μόνο από τις δικαστικές αλλά και από κυβερνητικές αρχές, η περίπτωση της ανάθεσης ελέγχων και αξιολογήσεων σε διεθνείς συμβούλους, γιατί προκύπτει ότι τέτοιες πρακτικές είναι ευάλωτες και αφήνουν περιθώρια για ύποπτες συναλλαγές».