Με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά, συναντήθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μετά την οποία δεν έγιναν δηλώσεις.

Μετά τη συνάντησή της με τον κ. Μαλά, η Α. Παπαρήγα δήλωσε:

«Θεωρούμε ότι η Κύπρος βρίσκεται και αυτή κοντά στο μνημόνιο. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν μέτρα τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα. Θυμίζουμε, όμως, το εξής στους όψιμους αντιμνημονιακούς: Η κρίση είναι βαθιά, η κρίση φέρνει το μνημόνιο και βεβαίως το μνημόνιο χτυπάει τα λαϊκά στρώματα. Η αντιμνημονιακή γραμμή πάλης χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια δεν απαντά στα προβλήματα και κυρίως συγκαλύπτει τη βαθύτερη αιτία της κρίσης, που σήμερα πλήττει την ευρωζώνη και που δυστυχώς θα βαθύνει ακόμα περισσότερο και δεν ξέρουμε και τι απρόβλεπτες συνέπειες θα υπάρξουν».

Η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ παρακολουθεί την προετοιμασία της Κύπρου για τις προεδρικές εκλογές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «όταν είναι κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση και ενδιαφέρεται να κερδίσει την κυβέρνηση, δικαίωμά του, βεβαίως, τότε γίνεται όψιμα αντιμνημονιακός, για να το ξεχάσει μετά. Στην Ελλάδα έτσι έγινε».

«Δεν ξέρω πως θα πανε στην Κύπρο, δεν θέλω να υπεισέλθω στα ιδιαίτερα, αλλά είναι πολύ της μόδας το αντιμνημονιακό και το αντιμερκελικό. Κατά τη γνώμη μας, ως ΚΚΕ, αυτό δεν το βλέπουμε και πολύ αντιμονοπωλιακό», υπογράμμισε η κ.Παπαρήγα.