«Όλα αυτά τα οικογενειακά καυγαδάκια και οι κόνξες των τελευταίων ωρών έχουν μικρή αξία, περισσότερο επικοινωνιακής και πολιτικής διαχείρισης, δηλαδή πώς θα μοιραστεί το πολιτικό και κομματικό κόστος ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς συνεταίρους. Γιατί και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης έχουν πει από τώρα “ναι, θα ψηφίσουμε, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το πακέτο των κυβερνητικών μέτρων”» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή την κόντρα ΠΑΣΟΚ- κυβέρνησης για τα μέτρα.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως «το ΠΑΣΟΚ το “παίζει”, όπως το “έπαιζε” η ΝΔ, επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, αλλά, επί της ουσίας, απόλυτη σύμπραξη, όταν έρχεται η ώρα της επιβολής και της ψήφισης των μέτρων».

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά εκλογές αλλά συμβάλλει για να ενταθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις στα μέτρα. Επισήμανε ότι «αν οι κύριοι που κυβερνούν δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αν οι ίδιοι συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά, αν επιταχυνθούν οι εξελίξεις και προκληθούν εκλογές εξαιτίας προβλημάτων στο εσωτερικό της κυβερνητικής συμμαχίας ή λόγω της έντασης των κοινωνικών αντιδράσεων- κι εμείς θα φροντίσουμε για να ενταθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πολιτική στήριξη αυτού του στόχου- τότε εμείς είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση».