Έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι όπως τόνισε -για ακόμα μια φορά- η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η γερμανίδα Καγκελάριος, η τρόικα δεν αποτελεί κάποιο διαβολικό εργαλείο αλλά τους απεσταλμένους της Ευρώπης στη χώρα μας.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθευσε ότι ξεκαθάρισε στον Αντώνη Σαμαρά ότι η ίδια θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.Πάλληλα ζήτησε να πληρώσουν οι πλούσιοι τους φόρους τους και το μερίδιο τους για την επίλυση της κρίσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί προς την μεγαλύτερη πολιτική σύγκλιση, με τις αποφάσεις να είναι αναγκαίο να ληφθούν έως το τέλος του έτους.

«Υπάρχουν περαιτέρω βήματα που πρέπει να κάνουμε. Δεδομένου ότι η κρίση πρέπει να λυθεί κυρίως πολιτικά, πρέπει να κάνουμε όσα δεν κάναμε επαρκώς όταν παρουσιάστηκε το ευρώ, κυρίως πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συνεργασία και μεγαλύτερη ευθύνη» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η ευρωζώνη χρειάζεται μηχανισμούς που να βοηθούν τις χώρες οι οποίες δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικές.