«Συζητάμε. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Το βασικό όμως είναι η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Αλέκος Αλαβάνος στις ερωτήσεις των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Σε αυτούς που καυτηριάζουν την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, σχολιάζοντας «από δήμαρχος κλητήρας», ο Αλέκος Αλαβάνος απάντησε: «Ο εγωισμός είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Στην πολιτική πρέπει τη φιλοδοξία που έχεις να την ενσωματώνεις σε ένα γενικό πλαίσιο. Έχω την εμπειρία να δημιουργήσω μια άλλη κατάσταση στον χώρο της Αριστεράς. Δεν φοβάμαι ότι θα πουν κάποιοι ότι φιλοδοξώ να βάλω ένα νέο παράσημο».

Ερωτώμενος για τα σενάρια περί διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει διαίρεση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ενωμένος να εξελιχθεί. Εξέφρασε ωστόσο γι’ ακόμη μια φορά την αντίθεσή του με την πρόταση Τσίπρα να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας πως δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος όταν υπάρχει η κίνηση «Ανοικτή Πόλη». «Θα της φέρουν καπέλο τον Αλαβάνο; Είναι Δημοκρατία αυτό;».

Υπογράμμισε τέλος πως στην εποχή που ζούμε η Αριστερά θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την κοινωνία και να προσεγγίσει τη νέα γενιά, δίνοντας ένα κλίμα αισιοδοξίας που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι.