«Το λιγότερο ως διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα του κ. Γιούνκερ», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης στην απόφαση του επικεφαλής του Eurogroup να μην συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή, εκ μέρους του κ. Γιούνκερ, είναι αποτέλεσμα πιέσεων και παρέμβασης κύκλων και από μεριάς της κυβέρνησης, αλλά και εκ μέρους του κ. Π. Τόμσεν.

Αυτή την εκτίμηση, προσθέτει, επιβεβαιώνουν και δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία προχθές, κατά ακατανόητο τρόπο, έγραφε ότι υπάρχει μια ασάφεια εκ μέρους του γραφείου του Α. Τσίπρα, σε σχέση με την επιθυμία του να συναντήσει τον κ. Γιούνκερ.

Αυτό δεν είναι αληθές, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Γιούνκερ δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο του (και ) θα έπρεπε να υπάρξει έντονο διάβημα από την ελληνική κυβέρνηση, διότι πρόκειται για μια πράξη η οποία δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά γενικώς».

Νομίζω, είπε ο κ. Σκουρλέτης, ότι περισσότερο κάποιοι από την κυβέρνηση συντάσσονται με τις τοποθετήσεις του περιοδικού SPIEGEL, όπου λέει ότι ένας από τους πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους είναι ο Αλέξης Τσίπρας.