«Η διαδικασία της ανάκαμψης είναι καθημερινή. Είναι ευθύνη όλων μας, ευθύνη της κυβέρνησης σε όλα τα υπουργεία η καθημερινή βελτίωση των προβλημάτων που έχει ο πολίτης», τόνισε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα θρησκευμάτων, Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.
«Δεν αλλάζει -ευτυχώς ή δυστυχώς- τίποτα με μαγικό ραβδί, όλα θέλουν αγώνα, θέλουν σχέδιο για το πώς θέλουμε να είναι η χώρα το 2020, το 2025, το 2030, σχέδιο για μια άλλη παραγωγική βάση» σημείωσε ο κ. Μπόλαρης και πρόσθεσε: «θέλουμε ένα σχέδιο για να εντάξουμε στην παραγωγική μας διαδικασία το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας, που είναι η νέα γενιά».
«Είναι αυτά τα παιδιά με τα περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από κάθε άλλη γενιά Ελλήνων, που είναι παιδιά με πτυχία, με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες, διεθνή εμπειρία, που είτε είναι στην Ελλάδα και τα κουτσοβολεύουν είτε έφυγαν στο εξωτερικό. Όλα αυτά η κυβέρνηση θέλει με ένα μεγάλο σχέδιο, σε συνεργασία με πολλά υπουργεία, να τα εντάξει στην παραγωγική διαδικασία», εξήγησε, επισημαίνοντας πως αυτό είναι κάτι που το έχουν ανάγκη η χώρα και η οικονομία.
Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα πως «αυτό το οποίο λέει ο πρωθυπουργός είναι πως θέλουμε ανάπτυξη στη χώρα, αλλά τη θέλουμε με δικαιοσύνη, δεν τη θέλουμε για λίγους, οι οποίοι στα δύσκολα βγάζουν τα λεφτά στις λίστες στο εξωτερικό και αφήνουν τον πολίτη να αντιμετωπίσει την κρίση, το βάρος μόνος του και αναίτια».
Ο κ. Μπόλαρης είπε ακόμα πως ο ανασχηματισμός είναι «κρίσιμη ιστορικά (και) πολιτικά στιγμή καθώς η χώρα, την περασμένη εβδομάδα, λύθηκε από τα δεσμά της προκρούστειας κλίνης, στην οποία είχε βρεθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια» και ευχαρίστησε «για την τιμητική επιλογή από πλευράς πρωθυπουργού», σημειώνοντας ότι «είναι μια πρόκληση η ενασχόληση με το υπουργείο Εξωτερικών, η εμβάθυνση πάνω στα ζητήματα, τα οποία αφορούν τα θέματα που έχουν σχέση με τις θρησκείες, με τα εκκλησιολογικά σ’ αυτή την περιοχή».
«Η γεωπολιτική και γεωστρατηγική, που με ένταση σήμερα απασχολούν όχι μόνο τους λαούς εδώ, την Ευρώπη, αλλά και όλες τις μεγάλες δυνάμεις -έχουμε πολέμους, έχουμε συγκρούσεις, έχουμε φανατισμούς- αυτό όλο χρειάζεται διαχείριση, γιατί αυτός ο ευρύτερος χώρος είναι ένας χώρος, όπου ιστορικά οι Έλληνες, από τον πρώτο αποικισμό μέχρι και σήμερα, είμαστε παρόντες και πολιτισμικά και εκκλησιαστικά και εμπορικά και πολιτικά», συμπλήρωσε ο κ. Μπόλαρης.