Προεκλογικές κόντρες έφεραν στα Χανιά η παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και οι αναφορές του για την παντελή, όπως είχε υποστηρίξει, έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης του δημάρχου, Κυριάκου Βιρβιδάκη, και του νομάρχη και υποψηφίου δημάρχου, Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Με γραπτή του δήλωση, ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, χαρακτήρισε «ρετρό σόου» την παρουσία του κ. Σκουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ως βουλευτής της συμπολίτευσης δεν συνέβαλε ώστε να «περάσουν» στον «Καλλικράτη» διατάξεις που πρότεινε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ τον κάλεσε να διατυπώσει δημόσια τη θέση του για τις περικοπές πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αργά το απόγευμα, ο κ. Σκουλάκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Oι πολίτες των Χανίων διαπιστώνουν, κάθε μέρα όλο και περισσότερο, ότι ο σημερινός δήμαρχος, χωρίς όραμα και δίχως ίχνος διεκδικητικής διάθεσης, δεν υπήρξε τίποτα άλλο από ένας απλός διαχειριστής στο Δήμο Χανίων, κάτι που θα μπορούσε να το είχε κάνει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος και ίσως με μεγαλύτερη επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι σύγκλιση απόψεων και συνεργασία. Για όσα μου καταλογίζει ο κ. Σκουλάκης τον καλώ σε δημόσια συζήτηση».